Temizlik İşçisi İki Kardeşten Örnek Davranış

Malatya'da Battalgazi Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan iki kardeş, emekli bir vatandaşın bankadan maaşını çektikten sonra kaybettiği para dolu cüzdanı bulunca sahibine teslim etti. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin...

Malatya’da Battalgazi Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan iki kardeş, emekli bir vatandaşın bankadan maaşını çektikten sonra kaybettiği para dolu cüzdanı bulunca sahibine teslim etti. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, örnek davranış sergileyen kardeşleri kutlayarak, saat hediye etti.
Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Murat ve Ali Karakaş isimli iki kardeş, Akpınar Mahallesi’nde temizlik yaparken yerde para dolu bir cüzdan buldu. Cüzdanın içinde bin 200 TL parayı gören Karakaş kardeşler, durumu şeflerine bildirdi. Şeflerine teslim edilen para dolu cüzdan, Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri tarafından sahibi Fikri Uça’ya ulaşılarak teslim edildi.
Yaşanan bu olay üzerine sergiledikleri örnek davranış dolayısıyla Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, para dolu cüzdanı bulan Murat ve Ali Karakaş isimli Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri ile parayı kaybeden Fikri Uça’yı makamında kabul etti. Kardeşleri tebrik eden Başkan Gürkan, “Arkadaşları bir kez daha tebrik ediyorum. Hakikaten gözleri gönülleri tok. Haramı helali ayırt edebilecek ferasete sahipler. İşlerine sahip oluyorlar. Personelimizle gurur duyuyorum. Bu davranışlarınızın, ahlaklı örneklerinizin sürekli devam etmesini diliyorum. Allah’ın makamında mal da çok mülk de çok. Önemli olan biz kulları için haramı, helali gözetmek, sizler haramı helali gözettiniz ve vatandaşımızın parasını vatandaşımıza verdiniz. Onu da memnun ettiniz. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Emekli maaşının içinde bulunduğu cüzdanı nasıl kaybettiğini anlatan Fikri Uça ise “Eczaneye girdim, ilaç alacaktım. Eczacı kimlik isteyince ben de cebimden cüzdanımı çıkardım. Tekrar ceketimin cebine koyduğumu sanıyordum ama düşürmüşüm. Başkanım başa gelen çekilir. Ancak ben bu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Temizlik işlerinde çalışan bu arkadaşlar helal lokma ile beslenmişler. Parayı yemediler ve paramı bana ulaştırdılar” şeklinde konuştu.
İçerisinde bin 200 TL olan cüzdanı bulan Ali Karakaş, “Cüzdanı alırken amirimi aramak aklıma geldi. Çavuşum oradaydı. Çavuşuma bilgi verdim. O da zabıtalara getirdi” diyerek, parayı zabıta görevlilerine teslim ettiğini ifade etti.
Başkan Gürkan, daha sonra Ali ve Murat Karakaş kardeşlere göstermiş oldukları örnek davranış dolayısıyla saat hediye etti.

Bakmadan Geçme