Tehlikeli provokasyon MOBESE'de

Bursa'da BDP'li grubun cezaevindeki açlık grevlerine destek amacıyla başlattığı yürüyüşün ardından, mahallede iki grup arasında yaşanan tehlikeli provokasyonun görüntüleri mobese kamerasına yansıdı.

BDP'ye tepki gösteren ve ülkücü işareti yapan grup önce ellerinde bıçak, sopa ve baltalarla parti binasına yürüdü. Ancak BDP'liler de taşlarla karşılık verince kovalamaca yaşandı. Polisin müdahalesi de kameraya yansıdı.
Bayramın dördüncü günü Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi'ndeki ilçe binasından yürüyüşe geçen BDP'li grup, Yavuzselim Mahallesi'ne geldiğinde öfkeli bir grubun tepkisiyle karşılaşmıştı. İki grup arasında taşlı kovalamaca yaşanmış, çoğunluğu Erzurumlu öfkeli kalabalık BDP'lilerin yürüşünü dağıtmıştı. Polisin müdahale ettiği olaylarda yaralananlar da olmuştu.
Önceki günkü gerginlik dün gece de devam etti. Ulus Mahallesi'nde yaşanan arbede ve olaylar, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde önce öfkeli Yavuzselim sakinleri BDP binasına doğru ellerinde sopa ve baltalarla yürüyor. Ancak kısa süre sonra geriye kaçıyorlar. Kısa süre sonra da ellerinde taşlar ve yüzlerinde maske olan bir grup onları kovalıyor. Çevik kuvvet ekipleri ise elektrikleri keserek iki tarafı da su ve gaz bombası ile dağıtmayı başarıyor. Olaylar esnasında iki gruptan da yaralanlar olduğu ifade edildi.

Bu arada bölgedeki vatandaşlar, Kürt ve Türk mahalle sakinlerinin 40 yıldır huzur içinde birarada yaşadığını, ilk kez böyle bir olayın cerayan ettiğini ifade ederken, kimsenin provokasyona gelmemesi gerektiğini kaydetti. Bazı hemşehri dernekleri ile sivil toplum örgütleri de sağduyu açıklaması yaptı.Ulus Mahallesi'nde oturan şehit ablası Seviye Algan, dün gece yaşanan olaylar sebebiyle evlerine giremediğini ifade ederek, "Bugün çocuğumun birlikte büyüdüğü arkadaşı beni tehdit etti. Bu mahalleden gideceksiniz diyor. Ben yıllardır bu mahallede büyüdüm. Hiç bir yere gitmeyeceğim. 40 yıldır birbiriyle iç içe yaşayan kişileri provoke ederek kırdırmaya çalışıyorlar. En acısı da bu" dedi.

Yavuzselim Mahalle Muhtarı Aslan Ali Yıldız, olayların bu kadar büyümesini istemediklerini kaydederek, herkesi sağduyuya çağırdı.Öte yandan, mahallede çatışmanın izleri ise silindi. Yakılan ve hasar araç gören hasarlar kaldırılırken, camları kırılan esnaf ise zararlarını kendileri karşıladılar.

Bakmadan Geçme