Şehit Polis, Baba Ocağına Helallik İçin Son Kez Getirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce şehit edilen Özel Hareket Polisi Buhari Ağçelik'in (28) Türk bayrağına sarılı tabutu son kez baba ocağına helallik için getirildi.Diyarbakır'daki uğurlama töreninin ardından havayolu ile...

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerce şehit edilen Özel Hareket Polisi Buhari Ağçelik’in (28) Türk bayrağına sarılı tabutu son kez baba ocağına helallik için getirildi.
Diyarbakır’daki uğurlama töreninin ardından havayolu ile Malatya Erhaç Havalanına getirilen şehidin naaşı daha sonra polis korteji eşliğinde Bostanbaşı Mahallesi’ndeki babaocağına getirildi. Burada tekbirlerle karşılanan şehidin naaşı oturduğu sitenin önüne getirildi. Şehidin annesi Aynur, kardeşi Nasuhi ve eşi Özlem Ağçelik yanındakilerin desteği ile ayakta dururken, İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından dua edildi.
Türkçe ve Kürtçe ağıtların yükseldiği helallik merasiminde şehidin meslektaşları da gözyaşlarını tutamadı. Baba ocağında alınan helalliğin ardından şehidin naaşı kortej eşliğinde Şehir Mezarlığı’na götürüldü. Şehidin naaşı ikindi namazı sonrası düzenlenecek cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Cenaze törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katılacak.

Bakmadan Geçme