Sancaktar Mezarlığında, Çevre Düzenleme Çalışmaları Başlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı başlatmış olduğu yenileme çalışmaları ile Sancaktar Mezarlığını kent estetiğine uygun bir görünüme kavuşturuyor.Şehir genelinde birçok mezarlıkta çevre düzenleme ve...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı başlatmış olduğu yenileme çalışmaları ile Sancaktar Mezarlığını kent estetiğine uygun bir görünüme kavuşturuyor.
Şehir genelinde birçok mezarlıkta çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi yıllardır herhangi bir çalışma yapılmayan Sancaktar Mezarlığında aydınlatma ve taş duvar yapım çalışmalarına başladı. Bakım ve onarım çalışmalarının başladığı Sancaktar Mezarlığında, bin metre taş duvar yapımı, bin 367 metrekare taş duvar üzerine harpuşta yapımı, 4 bin 374 metrekare taş duvar yüzeyine derz yapılması ve taş duvar üzerine korkuluk yapılması gibi yenileme çalışması yapılacak.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ayrıca Sancaktar Mezarlığı içerisinde yoğun olarak kullanılan bağlantı yollarının aydınlatılması için de çalışmalara başladı. Sancaktar Mezarlığı içerisinde çevre yoluna paralel olan ve yoğun bir şekilde hem yaya hem de araçların kullandığı yaklaşık 2 bin 200 metre uzunluğunda olan bağlantı yollarının daha güvenli hale getirilmesi, olası kazaların önüne geçilebilmesi için 93 adet aydınlatma direğinin montesi gerçekleştirilecek. Devam eden yenileme çalışmaları tamamlandığı zaman hem vatandaşlar rahat edecek hem de mezarlık alanı güzel bir görünüme kavuşmuş olacak.

Bakmadan Geçme