Sancaktar Mezarlığı İçin Çevre Düzenleme Projesi

Malatya'nın en eski mezarlıklarından birisi olan Sancaktar Mezarlığı için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Düzenleme Projesi hazırlandı.Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından...

Malatya’nın en eski mezarlıklarından birisi olan Sancaktar Mezarlığı için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Düzenleme Projesi hazırlandı.
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Şehit Fevzi Mahallesinde bulunan çevre yolu üzerindeki Sancaktar Mezarlığının çevre duvarları ile mezarlık içerisi yeniden düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüd Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sancaktar Mezarlığı Çevre Düzenleme Projesi’ne göre yeni duvar yapımı, duvar tadilatı, kaldırım yapımı, mezar taşlarının düzenlenmesi ve yürüyüş yolları gibi işlemler yapılacak.
Hazırlanan proje içerisinde 950 metre yeni duvar örülmesi, 2 bin 150 metre tahrip olan duvarların tadilat işlemleri, düşmüş ve deforme olan mezar taşlarının düzenlenmesi, 2 adet giriş kapısı ile mezarlar arasında yürüyüş yolları bulunuyor. Ağaçlandırma çalışmalarının da yer aldığı proje kapsamında ayrıca çevre duvar üzerine ferforje korkuluk da yapılması planlanıyor.

Bakmadan Geçme