Şahin, Mgtc'yi Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Bütçe Plan Komisyonu Üyesi Mustafa Şahin, 'İktidar partisi bir milletvekili hakkında bir rektörün tazminat davası açması, sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiştir ' dedi.Malatya Gazeteciler...

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Bütçe Plan Komisyonu Üyesi Mustafa Şahin, “İktidar partisi bir milletvekili hakkında bir rektörün tazminat davası açması, sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiştir ” dedi.
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni, AK Parti İl Başkanı Murat Turgut ve bazı parti yöneticileriyle birlikte ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.
Bir basın mensubunun Malatya İnönü Üniversitesi’nde paralel yapılanma nedeniyle Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik’e söylediği sözlerden dolayı, Çelik’in milletvekili Şahin hakkında 25 bin TL’lik tazminat davasını sordu. Şahin, “Öğrenciler, formasyonla ilgili sorunları bana ilettiler. Ayrıca, ziyaretlerimde paralel yapıyla ilgili şikayetler bana bildirildi. Ben de bunları kınadım. Bunları söylediğim için hakkımda 25 bin TL’lik dava açmış. İktidar partisi bir milletvekili hakkında bir rektörün tazminat davası açması, sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiştir. Hele de iktidarda olan bir milletvekiliyim. Bugüne kadar duruşu belli olan bir milletvekili maalesef bir rektör tarafından dava konusu yapılmıştır. Kendisini tebrik ediyorum. Ama şunu söyleyeyim, üniversitede kesinlikle iktidar karşıtı olan bütün kesimleri, ulusalcısı, paralelcisini kendi şemsiyesi altında toplayıp kendisine oy vermeyenleri, iktidara yakın olanları da dünyayı zindan eden bir yönetim zihniyetini kınıyorum” ifadelerini kullandı.
Haziran 2015 milletvekili genel seçiminde aday olup olmayacağına ilişkin soruya karşılık da Şahin, “Ben kadere inanan insanım. Görev süresince AK Parti’nin ilkelerinin bu ülkede hakim kılınması için elimden geldiğince çalışıyorum ve çalışmaya da canla başla çaba sarf ediyorum ve edeceğim de. Gerisi Allah’ın takdiridir, bilemeyiz” dedi.
Şahin, 2014 yılında yapılan hizmetleri de dile getirip, bin günde bin gölet projesi çerçevesinde Malatya’ya 15’e yakın gölet yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini, planlamada olan göletler hakkında da bilgi aktardı.
Şahin, hızlı tren, kuzey çevre yolu ve diğer hizmetlerin çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.
Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ise, “Bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2015’den büyük beklentilerimiz var. Malatya’nın sorunlarının çözümü noktasında tüm milletvekillerimizin gayret sarf edeceğini ümit ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme