Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Akmercan Anadolu Lisesi öğrencileriyle 'Gençlik Hepimizin' söyleşisinde bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.Akmercan Anadolu Lisesi toplantı salonunda karşılıklı...

Akmercan Anadolu Lisesi öğrencileriyle ’Gençlik Hepimizin’ söyleşisinde bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Akmercan Anadolu Lisesi toplantı salonunda karşılıklı diyalog ve samimi bir havada geçen söyleşide Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Yeni Türkiye’nin en büyük gücü donanımlı ve bilgili gençliktir" diyerek gençlere duyduğu güveni ve inancı paylaştı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik Polat’ın biyografisi ve Yeşilyurt Belediyesinin gençlere yönelik hizmetleri ve projelerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Gençlerin farklı fikir ve düşüncelerinin yanı sıra talep ve isteklerini öğrenmek adına 48 okulda düzenlenecek olan ’Gelecek Hepimizin" projesinde yer alan Akmercan Anadolu Lisesindeki söyleşide öğrenciler merak ettikleri konularda çeşitli sorular sordular. Gençlerin düşüncelerine ve fikirlerine her zaman önem verdiği söyleyen Polat’ta tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi, talep ve istekleri dikkatlice dinleyerek bol bol not tuttu. Beş yıl önce faaliyetlerine başlayan Akmercan Anadolu Lisesinin eğitim alanında başarılı hizmetlerde bulunduğuna dikkat çeken Polat," Okulumuzun kurulduğu ilk günden beri takip ediyorum, eğitim dünyamıza faydalı işler yapılmaktadır. Sizler de burada çok güzel şartlarda eğitim alıyorsunuz. Eğitim seviyesi, ahlaki yapısı, öğretmen-öğrenci ilişkisiyle ilimizin gözde okulları arasında yer alan Akmercan Anadolu Lisesinin bu seviyeye ulaşmasında gayret sarf eden okul idarecilerini, öğretmenleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çocukluk yıllarımdan beri vakıflar, dernekler, sosyal oluşumlarının içinde hep yer aldım, aktif bir hayat yaşadım ve halende yaşıyorum. Öğrencilik ve iş hayatımda, ne işi yapıyorsam en güzelini, o işi yaşayarak, severek yapacağım diyerek kendi kendime söz verdim, bugüne kadar da bu anlayıştan kopmadan, uzaklaşmadan başarılı olmak için çaba sarf ettim. İşte bu düşünceden dolayı biz Yeşilyurt’a aşığız. Gençlere önerim, dersinize, eğitim hayatınıza ve ilerideki meslek hayatınıza sıkı sıkıya sarılın ve işinizi yaşayarak, severek yapın” şeklinde konuştu.
Öğrencilerle fikir alış verişinde bulunan Polat, eğitim, aile ve iş hayatına yönelik deneyimlerini de paylaştı. Polat, “Biz bayrağı büyüklerimizden aldık, memleketimize faydalı olmak içinde gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Bu bayrağı geleceğimiz olan sizlere devredeceğiz. Size tavsiyem, üniversiteye gideceksiniz, hepiniz farklı meslek alanlarında hayatınızı sürdüreceksiniz. Yapacağınız tüm işlerde en güzelini en iyisini yapmaya gayret gösterin. İşinizi severek, sahiplenerek yapmanızda fayda var" dedi. İnternet dünyasının toplum hayatını direk etkileyen bir unsur olduğuna dikkat çeken Polat, “Teknoloji çok hızlı ilerliyor, internet, akıllı telefonlar, bilgisayarlar hayatımızı fazlaca etkiliyor. Sizler de bir yandan dersler bir yandan teknolojik aletleri kullanıyorsunuz. İnternetten doğru şekilde faydalanmak, eğitim ve günlük hayatınıza katkı sağlayacak şekilde kullanmanızda yarar var. İnternet hayatımızın her anında var, mesela şu andaki söyleşimiz periscope aracılığıyla herkese ulaşıyor. Gençsiniz telefon kullanmak oyun oynamak en doğal hakkınız, bir yandan yoğun ders trafiği bir yandan akıllı telefonlar ve internet derken üzerinizde yük fazla, sizin yerinizde olmak istemezdim açıkçası. İnternet ve telefon oyunlarının hayatınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyin, boş vakitlerinizi sosyal faaliyetlerde bulunarak geçirebilirsiniz. Yeşilyurt Belediyesi ve diğer belediyelerin kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerinden muhakkak faydalanın, yoğun derslerden fırsat bulup bu tip etkinliklerde yer almanız gelecek hayatınıza olumlu etkiler bırakacaktır" ifadelerini kullandı.
"MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK ŞEREF VE ONURDUR"
Belediyecilik ve belediye başkanlarının yetkileri anlatan Polat, bir öğrencinin, ‘Neden Belediye Başkanı oldunuz? Sorusuna da cevap verdi. Polat, “İlçemizde yaşayan her vatandaşımızın bize ilettiği sorunla mutlaka ilgileniriz. Gerek bana gerekse de başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimize aktarılan sorun ve taleplerle yakından ilgilenip çözüm üretiyoruz. Belediye başkanı milletle birlikte ve iç içe olup, temelinde hizmet bulunan alandır. Millete hizmet etmek kadarda büyük bir şeref yoktur. Milletimizde bizi bu göreve getirdi, layık olmak içinde mücadele ediyoruz. Bu aziz millete ve halka aşık, sevdalı bir insan olarak ta bu görevi yapma fırsatı verdiği için Rabbime ne kadar hamd etsem azdır" diye konuştu. Polat, bir öğrencinin "Spor salonunda kullanılmak üzere spor aleti istiyoruz" talebine de olumlu yanıt vererek, spor aletlerinin en kısa sürede okula teslim edileceği müjdesini verdi.
SÖYLEŞİ "PERİSCOPE" ÜZERİNDEN CANLI YAYINLANDI
Oldukça neşeli geçen söyleşi Polat’ın kişisel twıtter adresi üzerinden "Periscope"? aracılığıyla canlı yayınlandı. Polat, etkinlikten sonra okulun spor salonunda incelemelerde bulundu. Akmercan Anadolu Lisesindeki ’Gençlik Hepimizin" söyleşisine Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lutfi İnan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bakmadan Geçme