Mimar Sinan'ı Anma Etkinliği Düzenlendi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mimarlar Odası Malatya Şubesi tarafından düzenlenen 'Mimar Sinan'ı Anma' etkinliklerine katıldı. Burada konuşan Gürkan, 'Mimar Sinan bugün anılıyorsa Mimar Sinan'ın vizyonu ile ufku...

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mimarlar Odası Malatya Şubesi tarafından düzenlenen “Mimar Sinan’ı Anma” etkinliklerine katıldı. Burada konuşan Gürkan, “Mimar Sinan bugün anılıyorsa Mimar Sinan’ın vizyonu ile ufku gereğidir” dedi.
Mimarlar Odası Malatya Şubesi tarafından “Mimar Sinan’ı Anma” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Nevzat Aslan, Muzaffer Karakuş, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Habip Ahmet Şahin, Battalgazi Belediye Meclisi Üyesi Zafer Kıçuval, oda üyeleri ve davetliler katıldı. Programın açılışında konuşan Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Habip Ahmet Şahin, “Mimarlar Odası Malatya Şubesi olarak bugün burada koca Sinan’ı çağlar aşan eserlerini sizlere anlatacağız” diyerek Mimar Sinan’ın hayatı ile ilgili bilgi verdi. Şahin, “Mimar Sinan’ın yaptığı eserler, 500 yıldır gururla dimdik ayakta duruyor. Mimar Sinan bilim adamıydı, astronomiye haizdi” ifadelerini kullanarak, Mimar Sinan’ın yaptığı eserlerin sırlarının hala çözülemediğini söyledi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise meslek dayanışmasına dikkat çekti. Gürkan, “Mimarlar Odası’nın bu organizasyonunda güzel bir meslek dayanışması görüyorum. Neticede meslek dayanışması, mesleğin temayüz etmesi bakımından önemlidir. Biz belediye olarak mimarlarla çalışıyoruz, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Genel olarak hangi meslek olursa olsun, meslek taassubu içerisine girmemek gerekir. Sözlük bilgilerine mahkum olur. Kendilerini de o sınır içerisine hapsetmemeleri gerekir diye düşünüyorum. Netice itibari ile mimarların genel konsept içerisinde medeniyetimize, kültürümüze, geçmişimize, değerlerimize hakim olan bir bilgi anlayışı içerisinde olması gerekir kanaatindeyim. Eğer Mimar Sinan bugün anılıyorsa Mimar Sinan’ın vizyonu ile ufku gereğidir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme