MHP'li Kaya'dan ABD'nin Kararına Tepki

ABD Başkanı Trump'ın skandal kararına tepkiler devam ediyor. MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya'da kararı eleştirerek, ülkücü camia olarak, Kudüs için atılacak her adımda devletin ve Filistinlilerin yanında olacaklarını söyledi.İlçe...

ABD Başkanı Trump’ın skandal kararına tepkiler devam ediyor. MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya’da kararı eleştirerek, ülkücü camia olarak, Kudüs için atılacak her adımda devletin ve Filistinlilerin yanında olacaklarını söyledi.

İlçe Başkanı Kaya konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Kudüs 400 yılı aşan bir süre zarfında ecdadımızın hakimiyeti altında bulunmuştur. Bu süre zarfında en huzurlu, en müreffeh ve barış içinde ki dönemini yaşayan Kudüs’ün, Siyonizmin, Haçlı heveslerinin, batıl emellerin tuzağına ve kapanına kıvrana kıvrana düşmesi kabul edilemez” dedi.

ABD’nin Kudüs üzerinden Ortadoğu’yu ateşe verme girişiminin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Kaya, “Bu kapsamda İslam ülkeleri Türkiye’nin öncü, önemli, örnek girişimini, güçlü iradesini dürüstçe sahiplenmeli, samimiyetle desteklemeli, nitekim Kudüs’ü mahzun ve mahcup edecek her davranıştan kaçınmalıdır. Kudüs, ABD’nin iç siyasi hesaplarına, çıkar lobilerine şirin ve sempatik görünmeye çalışan güdümlü siyasetçilerin hedeflerine kurban edilemeyecek, etmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Haçlı ve siyonist yağmacıların torunları unutmamalıdır ki Selahattin Eyyubi’nin torunları da aynı cesaret ve kararlılıktadır ve günü geldiğinde aynı fırtınayı koparacak milyonlarca Müslüman Türk Milliyetçisi kendini seve seve feda etmeye dünden razıdır. Gün Kudüs’e sahip çıkma günüdür. Kudüs için verilen her yanlış karar Ortadoğu’da daha çok kana ve gözyaşına sebep olacaktır. İslam dünyasının kutsal varlığı Kudüs Noel Baba kılıklı ABD Başkanı İslam düşmanı Trump’un bu kararını tanımadığımızı bir kez daha ifade ediyor Milliyetçi Ve Ülkücü camia olarak, Kudüs için atılacak her adımda devletimizin ve Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme