Mezarlıklarının Kafes Tel İle Kapatılıyor

İlçe Mezarlıklarının Çevresi Tel Örgü İle Kapatılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehrin dört bir yanında sürdürülen yol açma genişletme, asfalt, alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra ilçe merkezlerindeki mezarlıklarda da düzenlemeler yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, il sınırlarındaki 2020 mezarlığın 11.12.2012 tarih ve 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildiği, ancak 09.07.2014 tarih ve 100 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile ilçe mezarlık hizmetlerinin ilçe belediyeleri tarafından yürütülmesine karar verildiği bildirildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Büyükşehir Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe mezarlık hizmetleri ilçe belediyelerine devredilmiş olsa da Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçe Belediye Başkanlarımız ile görüşülerek ilk etapta ilçe merkezlerindeki mezarlıkların etrafının beton direk ve kafes tel ile kapatılmasına karar verildi.
İlçe Belediye Başkanlarımız ile birlikte aldığımız ortak karar doğrultusunda; Büyükşehir Belediyemiz Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından çalışmalara başlandı.
Sürdürülen çalışmalar kapsamında; Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanında kalan Şehir Mezarlığı ve diğer merkez mezarlıklarının dışındaki birçok mezarlıkta da fidan dikim çalışması yapılırken; Pütürge İlçesi - Merkez, Doğanyol ilçesi-Merkez, Arapgir ilçesi - Hezene Mahallesi, Arguvan ilçesi - Bozan Mahallesi, Akçadağ ilçesi - Levent Mahallesi, Darende ilçesi - Yeniköy Mahallesi, Doğanşehir ilçesi - Kurucaova Mahallesi, Yazıhan ilçesi Durucasu ile Sürür Mahalleleri ve Kuluncak ilçesi - İlisuluk Mahalle mezarlıklarının etrafı kafes tel ile çevrildi.
Mezarlıkların etrafının kapatılması ile ilgili çalışmalarımız, bundan sonraki süreçte de belli bir program dahilinde yıllara yayılarak sürdürülecektir."

Bakmadan Geçme