Malatya'ya Büyük Bir Cami Yaptırmak İçin Çalışıyoruz

Malatyalı bir işadamı, TOKİ Camii'nde Kur'an-ı Kerim kursuna katılan öğrencilere bayramlık hediye etti.


Malatya’da faaliyet gösteren bir tekstil firmasının sahibi Necmettin Karakaş, Kur’an-ı Kerim kursuna katılan öğrencilere gömlek ve eşarp hediye etti. TOKİ Camii'nde gerçekleştirilen hediye dağıtımına, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de katıldı.
Hediye dağıtımı öncesi bir konuşma yapan Bülent Tüfenkçi, Malatya’ya büyük bir cami kazandırmak için çalıştıklarını kaydederek, "Camilerin sahiplerinin kimler olduğunu biliyoruz. Camiyi sahiplenmenin ne anlama geldiğini de çok iyi biliyoruz. Esasında bizim medeniyetimizde hayat, şehir, cami merkezli. AK Parti iktidarı olarak bütün şehirlerde büyük camiler yaptırılmasını teşvik ediyor, devlet olarak buna öncülük ediyoruz. Malatya'ya da büyük bir cami yapma noktasında çalışmalarımız var. İnşallah kısa zamanda Malatya'ya kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.
Tüfenkçi, TOKİ Camii'nin eksiklerinin de kendilerine iletildiğini ifade ederek, caminin eksiklerinin giderilmesi noktasında elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.
TOKİ Camii Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Koç ise, 3 ay önce kuruluşlarını tamamlayarak çalışmalara başladıklarını belirterek, "Dernek olarak en büyük amacımız pırlanta gibi olan çocuk ve gençlere dinini, ilmini, irfanını ve ahlakını öğrenmeleri noktasında, kişilikli bir nesil yetişmesi noktasında çalışmalar yapmaktır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından işadamının kurs öğrencilerine getirdiği hediyeler takdim edildi. Öğrenciler, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’ye de yoğun ilgi gösterdi.

Bakmadan Geçme