Malatya Otizm Derneğinden Gürkan'a Ziyaret

Malatya Otizm Derneği Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti

Malatya Otizm Derneği Başkanı Melahat Kartal ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, otizmli çocukların sorunları konuşuldu.
Malatya Otizm Derneği Başkanı Melahat Kartal, beraberinde derneğin yönetim kurulu üyeleri Alaattin Baydaş, Ahmet Kök, Ramazan Bayır, Firdes Bübdek ve Fatma Dinç ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz belediyeler olarak, tabi özellikle engelsiz bir yaşam sürdürülebilecek belediye hizmetlerini vücuda getirme gayreti ve çabası içerisindeyiz. Ayrıca engelli merkezlerimizle, bu engelli ailelerinin bir nebze olsun kendi hayatlarını rahatlatabilecek bir çalışma içerisindeyiz. Bu anlamda Göztepe Mahallesinde bir engelli merkezi projesi şu anda ihale ettik. İnşallah o ihale gerçekleşip yapım süreci biterse, özellikle bu tür engeli çocuklarımızın hiç olmazsa belli günler orada gelip kalması, anne ve babanın bir yere gidecekse rahat gidip geleceği bir ortam oluşturacağız. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. İnanıyoruz ki sivil toplumları olarak böyle bir yapı içerisinde, bu tür engelli vatandaşlarımızın çocuklarını, onları daha rahat imkanlarda eğitilebilir bir formatta ve formasyonda değerlendirerek, hem aile hayatları içerisindeki yaşamlarını kolaylaştırmak, hem şehir merkezindeki yaşamlarını kolaylaştırma, toplumsal adaptasyon noktasındaki çalışmalarımızı da devam ettirmek, bu engelli merkezindeki çalışmalarımızın temel amacıdır. İnşallah orada faaliyete geçerse sizlerin hayatlarını kolaylaştırmak noktasında elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz” dedi.
Malatya Otizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Baydaş ise, derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “Sizlerden Allah razı olsun. Biraz önce bahsettiğiniz konuda yapacağınız bu çalışma güzel bir müjde. Çünkü bizim genel olarak, ağırlıklı Battalgazi yöresinde engelli, otizmli çocuklarımız çok. Sizler eğer bizlere yardımcı olursanız, bizim öyle herhangi bir beklentimiz yok. Biz de bu çocuklarımızın ve diğer engelli çocuklarımızın ellerinden tutup belli bir noktaya getirme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
Malatya Otizm Derneği Üyesi Ali Karaca’da, “Bizler, anne ve babaların artık sivil toplum kuruluşlarını kurup sahaya inmeleri gerektiğini düşündük ve şu anda ki derneklerimizin hiçbirinin yönetim kurulunda, özel durumda çocuğa sahip olmayan kimse yok. Babalarımız ve annelerimiz artık seminerler verebiliyorlar. Kendilerini ifade edebiliyorlar. İstatistiki araştırmalar yapabiliyorlar. Mülkü amirlerimiz artık kendileri ziyaret edebiliyorlar. Yapacakları sosyal aktiviteleri ve sportif faaliyetleri kendileri planlıyorlar. Bu noktada derneklerin kuruluşu çok önemli. Kurulalı 3-4 ay oldu. 3-4 aydır mutlaka her 15 günde bir, 20 günde bir sosyal aktivite planlaması yapılıyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme