Kur'an Kursu Öğrencilerine Sertifikaları Verildi

Melekbaba Özgürtepe Camii'nde Kur'an kursuna katılan öğrencilere sertifikaları verildi. Kurs öğrencilerine hayırsever bir işadamı tarafından bayramlık hediye edildi.


Özgürtepe Camii’nde gerçekleştirilen yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Sertifika törenine; AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, işadamı Necmettin Karakaş ve cami imamı Bilal Çelik’in yanı sıra öğrencilerin velileri ile öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Kur'an-ı Kerim’de komşu ilişkilerinde, anne-baba haklarında, ticaret hakkında, her konuda her şey var. Demek ki, Kur'an-ı Kerim’i sadece okumayacağız, içindekilerini de yaşayacağız. Kuran-ı Kerim’i anlayan ve yaşayan nesilden bu ülkeye fayda gelir. Kur'an-ı Kerim’i okuyan, anlayan, yaşayan gençlikten bu dünyaya da fayda gelir. Onun için Başbakanımız “Dindar nesil” diyor. Dindar nesil, bu ülkenin geleceğidir. Biz kimseye zorla dindarlık öğretmiyoruz, öğretmeyeceğiz. Ama dinini öğretmek isteyenler içinde, dinini yaşamak isteyenler içinde hükümet olarak yapmamız gerekenleri yaptık. İnşallah inanıyorum ki, dindar yetişecek bir nesil, bu ülkenin daha büyümesine, bu ülkenin ekonomik kalkınmasına, bu ülkede birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın daha da pekişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.
İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise, yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenci sayısında artış olduğunu kaydederek, “Geçtiğimiz yıl yaz Kur'an kurslarına 9 bin öğrencimiz katılmıştı. Bu sene ise 16 bin 902 birinci dönemde kayıt olmuş ve kurslara devam etmişlerdir. İkinci ve üçüncü dönemde de bu sayı değişmemiştir. Yaş durumunu ortadan kaldıran, çocuklarımızın rahat ve huzur içerisinde camilerimize ve kuran kurslarımıza gelmesine zemin hazırlayan değerli büyüklerimize, yetkililerimize, hükümetimize yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Melekbaba Özgürtepe Camii İmamı Bilal Çelik de, “Bugün velilerin gurur günü, öğretmenler olarak bizlerin gurur günü. Çünkü bizlere emanet etmiş olduğunuz öğrenciler, Allah’ın kelamı Kur'an-ı Kerim’i öğrendiler” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler, kursta öğrendikleri bilgileri sergiledi.
Programın sonunda Malatya’da hizmet veren bir tekstil firmasının sahibi Necmettin Karakaş, öğrencilere bayramlık hediye etti.

Bakmadan Geçme