Kuluncak'ta Çalışmalar Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuluncak ilçesine bağlı Sofular-Karlık grup yolu ile İlisuluk-Yukarıçay grup yolunda asfalt çalışmaları yapıp, Kaynarca-Zafer, Kızılmağara-Kömüklü, Göğebakan-Karıncalık, Bıyıkboğazı ve Konaktepe'de...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuluncak ilçesine bağlı Sofular-Karlık grup yolu ile İlisuluk-Yukarıçay grup yolunda asfalt çalışmaları yapıp, Kaynarca-Zafer, Kızılmağara-Kömüklü, Göğebakan-Karıncalık, Bıyıkboğazı ve Konaktepe’de yol alt yapı çalışmaları yapıyor.
Malatya kent merkezine 110 kilometre uzaklıkta bulunan Kuluncak ilçesinde yol hizmetleri yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, iki önemli grup yolunda hizmetlerini tamamladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “22 kilometre uzunluğundaki Sofular- Karlık grup yolu ile 7 kilometre uzunluğundaki İlisuluk- Yukarıçay grup yolunu baştan aşağı yenileyen Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometre uzunluğundaki Kaynarca-Zafer, 19 kilometre uzunluğundaki Kızılmağara-Kömüklü, 6 kilometre uzunluğundaki Göğebakan-Karıncalık, 13 kilometre uzunluğundaki Bıyıkboğazı yolu ile 8 kilometre uzunluğundaki Konaktepe yolunda ise çalışmalarda sona yaklaştı” denildi.
Kuluncak ilçesinin en büyük temel sorununun yol olduğunu belirten Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yol çalışmalarıyla bu sorunların ortadan kalktığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyumlu bir çalışma örneği sergilediklerini ifade eden Boyraz, “Konuya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ederek başlamak istiyorum. Yıllardan beri halkımız tarafından özlem duyulan hizmetler teker teker hayata geçiriliyor. İlk olarak bu hizmetlerin altyapısı hazırlandı. İlçemize taş ocağı kurularak uzaktan gelecek malzemeyi daha kısa zamanda yerinde üreterek, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet üretildi. Bu durum hizmete çabuk yansıdı. Kuluncak ilçemizde bu dönem içerisinde 70 kilometrenin üzerinde yol hizmeti yapılıyor. Bunlar içerisinde 7 kilometre uzunluğundaki İlisuluk, Yukarıçay grup yolu ile 22 kilometre uzunluğundaki Sofular-Karlık grup yolu tamamlandı. Kuluncaklılar bu yollarda rahatlıkla gidip gelebiliyorlar. Özellikle bu yollar yıllardan beri kanayan bir yaraydı. Hemşehrilerimiz bu yollardan dolayı sıkıntılar yaşadılar ama şu anda çok rahat bir yol ortamına kavuştular” dedi.
Kuluncak’ta yapılan diğer yol hizmetlerini de anlatan Başkan Boyraz, “Bizim dağ bölgesi dediğimiz yüksek rakımlı mahallerimizde şimdiye kadar bir avuç bile asfalt dökülmemişti. Büyükşehir Belediyemiz şimdi buraların altyapısını yapıyor. Ekim ayının ortalarına kadar asfalt serimi yapılacak. Bu yollarımız, 6 kilometre uzunluğundaki Kaynarca-Zafer, 19 kilometre uzunluğundaki Kızılmağara-Kömüklü, 6 kilometre uzunluğundaki Göğebakan-Karıncalık, 13 kilometre uzunluğundaki Bıyıkboğazı yolu ile 8 kilometre uzunluğundaki Konaktepe yolu. Bu yollardan çok şikayetler alıyorduk. Vatandaşımızda şikayet etmekten bıkmıştı. Şimdi herkes memnun ve mutlu” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme