'Kınalı Kuzuların Yolculuğu' Programı Düzenlendi

Yeşilyurt Belediyesi Şahnahan Yeşilkonak Eğitim Merkezi tarafından Çanakkale Zaferinin 101. yılı dolayısıyla 'Kınalı Kuzuların Yolculuğu' adlı program düzenlendi.18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Savaşları Zaferi'nin 101....

Yeşilyurt Belediyesi Şahnahan Yeşilkonak Eğitim Merkezi tarafından Çanakkale Zaferinin 101. yılı dolayısıyla "Kınalı Kuzuların Yolculuğu" adlı program düzenlendi.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Savaşları Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla Yeşilkonak Eğitim Merkezleri özel anma programlarına ev sahipliği yaptı. Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezinde görevli öğretmenler ve öğrenciler tarafından dönemin ruhuna göre tertip edilen organizasyonda tarihi zaferin kahramanları özlemle yad edildi. Suluköy İlköğretim Okulu Konferans Salonunda düzenlenen "Kınalı Kuzuların Yolculuğu" anma programı büyük ilgi gördü. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ve Mehmet Çınar, Şahnahan Yeşil Konak Eğitim merkezi idarecileri, öğretmenler, aileler ve mahalle sakinleri tarafından takip edilen program İstiklal Marşı ve okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Sebep ve sonuçlarıyla Çanakkale Savaşlarının konu edildiği sinevizyon gösterisi sırasında salonda duygu dolu anlar yaşanırken, sahnelenen piyeste bir annenin çocuğunu askere uğurlaması sırasında bazı katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezi korosu tarafından seslendirilen "Çanakkale" şiiri, lise grubu öğrencilerinden Leyla Karabulut’un şehitlerin anısına kaleme aldığı mektup ile dokuzuncu sınıf öğrencilerinden Elif Özdemir’in "Vatan Bize Emanet" adlı şiiri katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, şehit kanlarıyla sulanmış olan Türkiye’nin her karış toprağının Çanakkale olduğunu ifade etti. Milli ve manevi değerlerin güçlenmesi, toplumsal birlikteliğin sağlamlaşmasına yönelik Yeşilkonak Eğitim Merkezleri’ne düzenlenen etkinliklerden ötürü teşekkür eden Polat, "Cenab-ı Allah, Bakara Suresi 154. Ayette, ‘Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız’ diye emretmektedir. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz toprakları ilelebet korumak ve kollamak hepimizin asli görevidir. 101 yıl önce güçlü donanmalarıyla Çanakkale’yi geçerek buradan İstanbul’a ulaşarak ülke idaresini teslim alma düşüncesinde olan dünyanın dört bir tarafından gelen batı emperyalizmi ’hasta adam’ olarak gördükleri Osmanlı İmparatorluğu’na son tokadı vurmak istedi. Ancak diriliş ruhuna sahip atalarımız, dedelerimiz büyük bir vatanseverlik örneği göstererek, iman gücü ve memleket sevdasıyla düşman ordularının ülkemize girmesine müsaade etmedi. ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek büyük bir destan yazdı. Ülkemizin her karış toprağı Çanakkale’dir. 100 yıl önce bu topraklara nasıl düşmanın girmesine izin vermediysek bugün de tüm saldırılara, hain planlara, terör saldırılarına, iç karışıklık oluşturmak isteyenlere karşı dimdik duracağız ve ülkemize, dinimize, milletimize, bayrağımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Şehit kanlarıyla sulanmış olan topraklarımızın korunması ve kollanması, ilelebet bu topraklarda özgürce yaşamak için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza milli ve manevi değerleri üst seviyede aşılamak gerekiyor. Bu konuda ailelere büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.
Etkinliğin sonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında düzenlenen mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Programa katılanlara Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından Çanakkale Savaşlarında büyük bir destan yazan şehitlerin günlük menüsünde yer alan "üzüm hoşafı" ikram edildi.

Bakmadan Geçme