Kaynarca Anaokulu'nun Duvarları Masal Kahramanları İle Süslendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaynarca Anaokulu'nun duvarları, MABESEM kursiyerleri tarafından boyandı.Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi'nde (MABESEM) yetenek sınavına hazırlanan resim ve karakalem kursiyerleri, kurs öğretmeni...

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaynarca Anaokulu’nun duvarları, MABESEM kursiyerleri tarafından boyandı.
Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (MABESEM) yetenek sınavına hazırlanan resim ve karakalem kursiyerleri, kurs öğretmeni ile birlikte Kaynarca Anaokulu’nun duvarlarını boyuyor.
Türk masallarında yer alan Keloğlan, Nasrettin Hoca, Hacivat ve Karagöz gibi kahramanların figürlerinin çizildiği anaokulu duvarları, hazırlık öğrencileri tarafından özenle boyanıyor. Kurs Öğretmeni Fikret Başıbüyük ile birlikte her gün 1-2 öğrenci Kaynarca Anaokulu’na giderek duvarlarda ki figürleri boyuyor.
Hazırlık kursuna gelen Hatem Meltem Coşkun, yetenek sınavlarına girmek için bir kaç ay önce MABESEM’de resim ve karakalem kursuna gelmeye başladığını söyleyerek, “Yaklaşık 10 gündür Kaynarca Anaokulu’nun duvarlarını boyuyoruz. Bu işi yapmak benim için çok keyifli. Çünkü bu şekilde öğrendiklerimi daha iyi pekiştiriyorum. Tecrübe kazanıyorum. Öğretmenimiz burada bizimle tek tek ilgileniyor. Bundan dolayı da kurs öğretmenimiz başta olmak üzere bize bu imkanı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Resim Kursu Öğretmeni Fikret Başıbüyük ise, “20’ye yakın hazırlık kursu öğrencimiz bulunuyor. Her gün 1-2 öğrencimiz ile birlikte buraya gelerek anaokulunun duvarlarındaki figürleri boyuyoruz. Hem okulumuzu güzelleştiriyoruz, hem de minik öğrencilerimize Türk masallarındaki kahramanlarımızı tanıtıyoruz. Buraya gelen kursiyerlerimizde bir nevi staj görmüş oluyorlar” diye konutu.
Kaynarca Anaokulu’nun minik öğrencileri duvardaki Keloğlan ve Nasrettin Hoca resmini çok sevdiklerini ve okullarının çok güzel olduğunu söylediler.

Bakmadan Geçme