Kaymakamın Makam Aracına Haciz

Karakaya Baraj Gölü'nde 10 yıl önce meydana gelen feribot faciasına ilişkin davada, ölenlerin yakınlarının kazandığı tazminatların ödenmemesi üzerine, Baskil Kaymakamlığı'nın makam aracı ile birlikte 3 araca haciz kondu.


Karakaya Baraj Gölü'nün Battalgazi ilçesi Atabey İskelesi Mevkii'nde 29 Ağustos 2002 tarihinde meydana gelen olayda, Baskil Kaymakamlığı'na ait yük ve yolcu taşıyan feribotun alabora olarak batması sonucunda; Zehra Ertan (62), Yeter Gülgen (69), Sevim Gültekin (69), Makbule Tay (53), Necla Ergin (40), Haşim Ergün (60), Sevim Ergin (58), Mehmet Ali Demir (42), Sıtkı Güzel (46), Mehmet Güzel(19), Hakkı Gülgen (67) ile birlikte cesetleri kaybolan Mehmet Berk (19) ile Kasım Gülgen olmak üzere toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti. Talihsiz kazada feribotta bulunan karpuz yüklü 4 kamyon, 1 minibüs ve 1 otomobil de suya gömülmüştü.
Mahkeme, kazada ölenlerin yakınlarına tazminat ödenmesine hükmetmişti. Tazminatların ödenmemesi üzerine,Baskil Kaymakamlığı’nın makam aracı ile birlikte 3 araca haciz kondu.
Öte yandan, verilen karara uymadıkları ve görev ihmali yaptıkları iddiasıyla da, Baskil Emniyet Müdürlüğü görevlileri hakkında da Baskil Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapıldığı öğrenildi.

Bakmadan Geçme