Kayısıya Bir Don Uyarısı Daha Geldi

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla kayısı ağaçlarının erken çiçek açtığı Malatya'da, kayısı üreticilerine bir don uyarısı daha yapıldı.Malatya kayısısı, yine zirai don tehlikesi yaşıyor....

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla kayısı ağaçlarının erken çiçek açtığı Malatya’da, kayısı üreticilerine bir don uyarısı daha yapıldı.
Malatya kayısısı, yine zirai don tehlikesi yaşıyor. 7 Mart tarihinde Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kayısı üreticisi zirai dona karşı uyarılmıştı. Bugün de Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Malatya ve çevresinde zirai don olayının gerçekleşebileceğini belirterek, vatandaşları bir kez daha uyardı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, zirai faaliyetlerin başladığı bölgemizde Malatya çevrelerinde ve yüksek kesimlerde hafif kuvvette zirai don riski bulunuyor. Bu nedenle meyvecilik ve zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir” denildi.

Bakmadan Geçme