Kanal Taştı, Mahalleli Mağdur Oldu

Malatya'da Derme Sulama Kanalı'nın Hanımınçiftliği Mahallesi'nde geçtiği noktada temizlik yapılmadığı iddiasıyla menfezden taşan su mahalleye yayılıyor.Bazı vatandaşlar menfez üzerinden geçemedikleri için evlerinden dışarı çıkamadıklarını...

Malatya’da Derme Sulama Kanalı’nın Hanımınçiftliği Mahallesi’nde geçtiği noktada temizlik yapılmadığı iddiasıyla menfezden taşan su mahalleye yayılıyor.
Bazı vatandaşlar menfez üzerinden geçemedikleri için evlerinden dışarı çıkamadıklarını belirtirken, kanaldaki su ile gelen çöpler ise sokağa yayılıyor. Debisi güçlü olan su, çocuklar için de ciddi tehlike oluşturuyor, mahalleli mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.
Derme Sulama Kanalı’nın içinden geçtiği Hanımın Çiftliği Mahallesi Eski Sağlık Ocağı Caddesi’nde yaşayan vatandaşlardan Habip Çaygeç, “Daha önce Devlet Su İşleri’ne bağlı olan kanal temizleniyordu. Derme Sulama Birliği’ne geçtikten sonra kanal temizlenmiyor. Pislikleri buralara saçılıyor. Yılan akrep, çıyan gibi hayvanlar evimizin içine geliyor. 2 senedir temizlik yapılmıyor. Taşan su bahçelerin içine yayılıyor. Herkes şikayetçi, defalarca şikayet ettik. Ancak bir işlem yapılmadı" ifadelerine yer verdi.
Mahalle sakinlerinden Akif Şeker de kanalın temizlenmediğini savunarak, suyun taştığını belirtti. Kanalda onarım ve temizlik yapılması gerektiğini söyleyen Şeker, “Kanal yarıya kadar mil ve toprak dolu. Kanalın elle temizlenmesi lazım. Kırık yerlerinin yapılması gerekiyor. 1998’de yapıldı burası ancak zamanla patladı kanalın bazı yerleri” diye konuştu.
Server Mutlu isimli kadın ise, "Kanala bir kez çocuğum düştü. Ondan sonra çevresini tel ile çevirdiler. Yağmur yağınca ve kanala bol su bırakılınca bu durum hep yaşanıyor” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme