İlk Kez Malatya'da Kuruldu

Türkiye'de ilk kez sporcularının tamamı down sendromlulardan oluşan bir spor kulübü kuruldu.'Malatya Down Sendromlular Spor Kulübü' adıyla açılışı yapılan kulübün sporcuları down sendromlu çocuklar. Kulübün yönetimi de down sendromlu...

Türkiye’de ilk kez sporcularının tamamı down sendromlulardan oluşan bir spor kulübü kuruldu.
‘Malatya Down Sendromlular Spor Kulübü’ adıyla açılışı yapılan kulübün sporcuları down sendromlu çocuklar. Kulübün yönetimi de down sendromlu sporcuların ailelerinden oluşuyor. Down Sendromlular Spor Kulübü’nün Başkanı Mehmet Ilkım, İHA muhabirine yaptığı açıklamada Malatya’da ki down sendromlu çocukların sportif aktivitelerini desteklemek için bu kulübü kurduklarını kaydetti.
-“Amacımız bu çocukları ulusal ve uluslararası müsabakalara sokabilmek”
Kulüp bünyesindeki çocukların Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda destekleyecek duruma gelmesi adına da eğitim alacaklarını belirten Ilkım, “Türkiye’de ilk defa down sendromlulara hitap eden bir kulüp kuruldu. Bu kulübün yönetimi de tamamen özel gereksinimleri olan çocukların ailelerinden oluşuyor. Amacımız bu çocukları ulusal ve uluslararası müsabakalara sokabilmek. Tespit ettiğimiz, gün yüzüne çıkmamış çocuklarımız var. Bu çocukların bizzat aileleriyle görüşüp, spor vasıtasıyla topluma kazandırıyoruz. Tabi buradaki bir diğer amacımız kısa sürede bu kulübümüzü Malatya ve Türkiye’de tanıtmaktır. Yarın itibariyle Brezilya’da devam edecek Paralimpik Olimpiyatları var. Biz de istiyoruz ki Malatya’da yeni kurulan dovn sendromlular spor kulübünden neden bir sporcumuz Türkiye’mizi temsil etmesin. Ben kulübümüz vesilesiyle bu olimpiyatlara çok sayıda sporcuların gideceği kanaatindeyim. Bu çocuklarımızın ailelerinin de bize yardımcı olmasını istiyoruz. Kulübümüze başvursunlar ve çocuklarını gönül rahatlığıyla bize teslim etsinler” dedi.

Bakmadan Geçme