İHH, Yetim Çocuklara Bayramlık Dağıttı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), yetim çocuklara yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle elbise ve kumanya dağıttı.Yardım kampanyası hakkında bilgiler veren İHH Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Çakmak, 'Yetim Gülerse Dünya Güler misyonumuzdan...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), yetim çocuklara yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle elbise ve kumanya dağıttı.
Yardım kampanyası hakkında bilgiler veren İHH Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Çakmak, “Yetim Gülerse Dünya Güler misyonumuzdan hareketle böyle bir yardım düzenledik. Şu an Malatya’da 156 tane yetimimize sponsorluk yapıyoruz, onlara 3 ayda bir 270 lira gibi bir yardım yapıyoruz. Bayramlarda da çocuklarımızı unutmuyoruz, onlara bayramlıklar veriyoruz. Şu an 156 çocuğumuza bayramlık ve çocuk kumanyası dağıtıyoruz” dedi.
Belli bir araştırma sonrası ailelere yardım ettiklerini kaydeden Emine Çakmak, “Vatandaşlarımız bizlere müracaat ediyor, sosyal talep formunu dolduruyor. Onun akabinde bir araştırma yapıyoruz. Battalgazi ve Yeşilyurt Sosyal Yardımlaşma Vakfıyla çalışıyoruz, vakıflardan bize gelen aileler oluyor, onları teyit ettirdikten sonra ailelerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Bugün yetim çocuklara yardım yapıyoruz, yarın Malatyalı ihtiyaç sahiplerine yardım yapacağız, diğer günde kalan yardımlarımızı Suriyeli ailelere yapacağız. Çarşamba gününe kadar yardımlarımız devam edecek” sözlerini kaydetti.
İHH’ya gönül veren ve her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olan gençlere de teşekkür eden Başkan Emine Çakmak, “Bizimle aktif bir şekilde çalışan gençlerimiz var. Felsefe bölümünde okuyan Gaziantepli bir gencimiz var, babası tatlıcı. Kendisi bize gelip, ‘Maddi olarak belki bir desteğimiz olmaz ama biz tatlı yapıyoruz. Emeğimi, alın terimi ve elimden geleni yapmaya hazırım. Tatlıdan elde ettiğim geliri de yetim çocuklarımıza bayramlık olarak vermek istiyorum’ dedi. Bu istek karşısında bizler de çok mutlu olduk ve elimizden geleni yaptık. Arkadaşımız şu an bayram için tatlı siparişlerini alıyor, elde ettiği geliri yetimlerimize verecek. Arkadaşımız ‘Hem sizin ağzının tatlansın hem yetimin ağzı tatlansın’ diyor. Bu yardımlardan dolayı emeği geçenlere de çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme