Deplasman İsmail, Türkiye'yi Geziyor

Malatya'da son 3 futbol sezonunda Yeni Malatyaspor'un sahasında ve deplasmanda oynadığı tüm maçlarda foto muhabiri olarak görev yapan İsmail Karataş, ortalama 50 bin km yol kat ederek, Türkiye'nin birçok iline seyahat etti.Yeni Malatyaspor'un...

Malatya’da son 3 futbol sezonunda Yeni Malatyaspor’un sahasında ve deplasmanda oynadığı tüm maçlarda foto muhabiri olarak görev yapan İsmail Karataş, ortalama 50 bin km yol kat ederek, Türkiye’nin birçok iline seyahat etti.
Yeni Malatyaspor’un sahasında ve dışarıda oynadığı tüm maçlarda Orta Saha Gazetesi’nin foto muhabiri olarak görev yapan İsmail Karataş, kat ettiği kilometre ortalamasıyla da kıskandıran bir performansa imza attı.
TFF 1.Lig takımı Yeni Malatyaspor’un maçlarının yanı sıra, Süper Lig’de 4 büyüklerin müsabakalarına da sık sık akreditasyon yaptırdığını ifade eden gazeteci İsmail Karataş, yaptığı işi çok sevdiğini söyledi.
“Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor’un arkasından gitmediğim memleket kalmadı”
Yaklaşık 20 yıldır kendi gazetesinde foto muhabirliği yaptığını söyleyen Karataş, “Bu işi yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bir Malatyalı olarak elbette ki Malatyasporluyum. Gazeteciliğe tamamen merak ve bu işe olan sevgimden başladım. 20 yılı aşkındır kendi gazetemde muhabirlik yapıyorum. Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor’un arkasından gitmediğim memleket kalmadı. Son 3 yılda Yeni Malatyaspor ile birlikte ortalama 50 bin kilometre yol kat ettim. Bu işi sevmeseydim her halde bu kadar çok seyahat edemezdim. Tabi sadece gazetecilik sevgisi de değil bizimkisi, Malatyaspor sevgisi de var elbette. Benim için Malatyaspor denildi mi akan sular durur” dedi.
“Arkadaşlarım bana ‘Deplasman İsmail’ diye takılır”
Karataş, ömrü vefa ettiği sürece bu işi yapmaya devam edeceğini de belirterek, “Allah’ın verdiği ömür nerede sonlanır bilmiyorum ama yaşantım ve gücüm yettiği sürece bu işi yapmaya devam edeceğim inşallah. Bazen spor basınından arkadaşlarım bana takılır, ‘Deplasman İsmail’ diye. Haklılar tabi. Neredeyse 10 günde bir yolculuğa çıkıyorum. Bugüne kadar ne kadar kilometre yol kat ettiğimi bilmiyorum ama şunu net olarak söyleyebilirim; Türkiye’yi 3 kez dolaşacak kadar yol yaptım diye tahmin ediyorum. Kendi gazetemin foto muhabiri olarak gittiğim için herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Elbette çok farklı yol hikayelerim var. Yol hikayelerimi ve yaşadıklarımı kitaplaştırmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme