Deniz'de Okul Zili Erken Çalıyor

Okullar 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak olmasına rağmen 2018-2019 yeni eğitim öğretim dönemi için tüm kırtasiye mağazaları için okul zili erken çaldı.

 Okullar 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak olmasına rağmen 2018-2019 yeni eğitim öğretim dönemi için tüm kırtasiye mağazaları için okul zili erken çaldı.

RENGARENK BİR DÜNYA

Rengarenk çantalar,kalemlikler ,silgiler derken kırtasiyenin o büyüleyici dünyasında kaybolmamak elde değil . Hepsi birbirinden güzel bi dünya dolusu kırtasiye ve okul araç gereçleri raflarda okula başlayacak öğrencileri bekliyor… Kırtasiye mağazaları bir gelin gibi süslenmiş adeta mağazaların içleri bir şölen gibi titizlikle hazırlanmış. Çeşitler bol ve fiyatlar bütçelere göre ayarlanmış durumda peki tüm hazırlıklar bu kadar yapılmışken okul sezonu alışverişinde neler yapmalı nelere dikkat etmeli sizler için araştırdık.

Bölgenin kitap ve kırtasiye deki güçlü zincir markası Deniz Kitapevleri yönetim kurulu başkanı sayın Mesut Özdemir’e bu soruları yönelttik;

1- Veileler ve çocuklar okul sezonu alışverişinde nelere dikkat etmeli ?

2- Nelerden kaçın malı?

3- Bizleri bekleyen tehlikeler neler ?

4- Hesaplı bir alışveris nasıl yapıl malı?

KIRTASİYE KIRTASİYECİDEN ALINIR

Deniz kitapevleri yönetim kurulu başkanı Özdemir yapacağınız alışverişte öncelikle hile ve aldatma ile karşılaşmamak için kırtasiye alışverişlerini 12 ay boyunca sizlere hizmet veren kitap ve kırtasiye mağazalarından yapmanız gerektiğini çünkü kırtasiye mağazalarının en zengin çeşit ürün yelpazesini en uygun fiyatlarla hem hesaplı hem de sağlıklı ürünleri tüketciyle buluşturduğunu ifade etti.

EGZAMA ,KANSER RİSKİ TAŞIYAN ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Mesut Özdemir, özellikle oyun hamurları, yüz boyaları, suluboyalar, kuru boyalar ve pastel boyalar gibi çocuklarımızın uzun süreli el ve göz temasının sağlandığı ürünlerde muhakkak suretle CE belgeli olmalarını özellikle velilerin dikkat etmelerini istedi. Bu belgelere sahip ürünlerde kutuların üzerinde yazdığını ifade eden Özdemir ,bildiğiniz ayranı bilmediğiniz yoğurda değişmeyin bildiğiniz, güvendiğiniz markaları kırtasiyecinizden alınız dedi.

OKUL ÇANTASI SEÇERKEN DİKKAT!

Okul çantası alırken özellikle ortopedik olmasına çocuğun boyuna göre boyutunun uygun olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Özdemir , Omurga hastalıkları gelişmiş toplumlarda en sık karşılaşılan ve sakatlığa yol açan sorunlardan. Yapılan çalışmalar, okul çağı çocuklarında bel ağrısı görülme sıklığının yüzde 70 olduğunu gösteriyor ki bunun çoğunluk sebebi okul çantalarının uygun olmayışı ve aşırı miktarda yük konulmasıdır.

ÇOCUKLAR KARAKTERLERE ,VELİLER ÜRÜNLERE BAKIYOR

Çizgi dizi ve çizgi filmlerin çocukların dünyasında mükemmel bir yer edindiği için kırtasiye ürünlerini seçerken çocuklar karakterlere veliler ise ürünlerin kalitesine dikkat ediyor. Mutlu bir çocuk mutlu bir eğitim için kırtasiye ürünleri alırken çocukların düşüncelerine önem verilmesi yerinde olacaktır.

HESAPLI BİR ALIŞVERİŞ İÇİN DİKKAT!

Hesaplı bir alışverişin bütçenizi aşmaması için öncelikle bir ihtiyaç liste yapılmasını ifade eden Mesut Özdemir oluşturulan bu listeye bağlı kalınması durumunda evdeki hesabın çarşıdaki hesaba uymasının sağlanacaktır.

Sektörde 17 yılını dolduran Deniz Kitapevleri yeni eğitim dönemi için bütçeleri hafifletecek süper indirim kampanyaların başlattığı bugünlerde özellikle tüketicilere alışverişlerinde bildiğiniz markaları bildiğiniz kırtasiyelerden alınmasına dikkat edilmesine ekmeği fırından, eti kasaptan, kırtasiyeyi ise kırtasiyeciden alacak tüketicilerin az paraya çok ürün alarak hesaplı bir alışverişin keyfini çıkartabileceklerini ifade etti…

Bizlerde yeni eğitim döneminin tüm eğitim camiasına şimdiden hayırlı ve başarılı bir yıl olmasını diliyor bu keyifli alışverişi okul açılmasına yakın bir tarihe bırakılmamasını gerektiğini hatırlatıyoruz.

Bakmadan Geçme