Daima Göz Önünde Bulunduruyoruz

Vergi Denetim Kurulu (VDK) Malatya Grup Başkanı Şibli Güneş, 'Vergi müfettişleri olarak, vergi denetimi, teftiş ve soruşturma görevini tarafsızlık, objektiflik, bilimsellik ve mesleki yetkinlik ilkelerini daima göz önünde bulundurmak suretiyle yerine getirmeye çaba gösteriyoruz' dedi.


Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Şibli Güneş, Vergi Denetim Kurulu ile ilgili bilgiler aktararak, "Maliye Bakanlığı bünyesinde doğrudan Bakana bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, 10/07/2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kuruldu. İlgili kararname öncesinde Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı, Gelirler İdaresi Başkanlığı bünyesinde çalışmakta olan vergi incelemesine yetkili gelirler kontrolörleri ile vergi denetmenleri, vergi denetiminin tek elden yürütüleceği doğrudan Bakana bağlı kurulumuz bünyesinde, 'Vergi Müfettişi' unvanı altında toplandı. 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulumuza, vergi incelemelerinin yapılması, mükelleflerin faaliyetlerinin analiz edilerek risk alanlarının tespit edilmesi, ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi, inceleme ve denetim sonuçlarının izlenmesi, vergi inceleme ve denetimleri ile raporlamaya ilişkin standart, ilke, yöntem ve tekniklerin geliştirilmesi, inceleme ve denetim rehberlerinin hazırlanması, etik kuralların belirlenmesi ve Bakan tarafından verilen teftiş, inceleme, denetim, soruşturma ve benzeri görevlerin yapılması gibi görev ve yetkiler verildi. Bu bağlamda Malatya ilinde, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli illerini de kapsayacak şekilde Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanlığı kuruldu" ifadelerini kullandı.
Güneş, "Başkanlığımız, kanunlarla kendisine verilen inceleme görevini yürütürken, gerek devletin, gerekse de mükellefin haklarını en üst seviyede tutmayı, kaynakları etkin düzeyde kullanmayı, teknolojik imkanlardan azami düzeyde yararlanmayı ve örnek bir kamu kurumu olmayı kendisine amaç edinmiştir. Vergi Denetim Kurulu, bu amaca ulaşma anlamında beşeri sermayesini, teknolojik kapasitesini ve fiziki imkanlarını daha da arttırmak ve kendisinden beklenilen fonksiyonları en iyi şekilde yapmak gayreti içinde olacaktır. Ayrıca, kurulumuzun vergi incelemeleri dışında Maliye Bakanı'nın onayı ile teftiş, inceleme ve soruşturma yapma yetkileri de bulunmaktadır. Bu bağlamda, Vergi Denetim Kurulu bünyesinde bulunan vergi müfettişleri olarak, vergi denetimi, teftiş ve soruşturma görevini tarafsızlık, objektiflik, bilimsellik ve mesleki yetkinlik ilkelerini daima göz önünde bulundurmak suretiyle yerine getireceğimizi belirtmek isteriz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme