Çiftçinin Yüzü Yine Gülmedi

Malatya'da zirai donun etkisiyle yanan kayısıyı bu kez de sağanak yağış vurdu.Malatya'da yaklaşık 50 bin ailenin geçim kaynağı olan kayısı son günlerde etkili olan sağanak yağış ve rüzgarın etkisiyle büyük hasar gördü. Ramazan...

Malatya’da zirai donun etkisiyle yanan kayısıyı bu kez de sağanak yağış vurdu.
Malatya’da yaklaşık 50 bin ailenin geçim kaynağı olan kayısı son günlerde etkili olan sağanak yağış ve rüzgarın etkisiyle büyük hasar gördü. Ramazan Bayramı ve sonrasında etkili olan kuvvetli yağış ile birlikte dallardan sirkelenen ve kurutulma aşamasında bekletilen kayısıların büyük bir kısmı bozulurken, henüz hasadına başlanmayan ağaç üzerindeki kayısılar ise rüzgarın etkisiyle yerlere dökülerek zarar gördü.
4 gün boyunca etkili olan sağanak yağışın kayısının kalitesini düşürdüğünü ve bunun sonucunda çitçilerin büyük bir ekonomik kayba uğradığı belirtiliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, gün kurusu kayısıların da yüzde 90’a, islim görmüş kayısılarda ise yüzde 30’a yakın bir kayıp olduğunu ifade ederek, “Yağmur ve fırtınadan dolayı ağaçtaki kayısılarımızın büyük bir kısmı yere dökülerek zarar gördü. Çiftçilerimiz bu sene çalışanlarının bile maaşlarını ödemekte zorlanıyor. Biz, çiftçilerimiz için devletten ekonomik destek bekliyoruz” diye konuştu.
Kayısıda çalışan işçiler ise yağan yağmur ve rüzgarın etkisiyle kayısıların büyük bir zarar gördüğünü ifade ederek, bu durumun hem kendilerini hem de bahçe sahiplerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Bakmadan Geçme