Bostanbaşı Büyükşehire Hazır

Malatya'nın alt merkezi konumuna getirilen Bostanbaşı beldesinde yeni binalar yapılırken, yeşil alan bölgeleri de ayrıldığı bildirildi.

 

Yazdir
 Yeşilyurt ilçesine bağlı olan ancak 30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimle Yeşilyurt merkez ilçe sınırlarında kalıp beldelikten kalkacak olan Bostanbaşı beldesinin büyükşehire hazır olduğu belirtildi.
Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan, büyükşehire hazırlık, şehirde alt merkez olma yolunda yaptıkları çalışmalar içerisinde yer alan yol açma çalışmalarında cetvel sistemi kullandıklarını söyledi.
Beldeyi doğudan batıya bağlayan 30 metrelik yol açma çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Aydoğan, “Bir kısmını açtık, bir kısmını da açmaya devam ediyoruz. Fahri Kayahan bölgesinden, yani yeni nikah sarayı önünden geçen yolun Tecde Mahallesi sınırından geçerek beldemize gelen 30 metre genişliğindeki yol adeta cetvel gibi olacak. Bu yol Yeşilyurt Adıyaman yoluna bağlanacak. 30 metre genişliğindeki yol aynı zamanda çevre yoluna alternatif yol olacak” ifadelerini kullandı.
25 metre açılacak yolun üst kısmını da yeşil alan olarak bıraktıklarını dile getiren Hasan Aydoğan, “Konutların bitim noktasından eski Barguzu bölgesini yapılaşmaya kapattık. Burada yeşil alanı korumak istiyoruz. 0.25 emsal ile 2 artı 1 bahçe nizamlı villa tipi evler uygulayacağız. Böylece Malatya’da bir alt merkez oluşmasına vesile olduk. Malatya büyükşehir oldu. Büyükşehir ve bütün şehir için belde olarak üzerimize düşeni yaptık” dedi.

Bakmadan Geçme