Balık Yiyin Isının

'Balık Yemeyen Cerrahın Neşterini Yer, Balık Tam Anlamıyla Doğal Bir Antibiyotik Etkiye Sahip'

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atilla Yılmaz, kış mevsiminde sebze ve meyvelerin yanı sıra herkesin haftada en az üç kez balık yemesi gerektiğini belirterek, "Balık yemeyen, cerrahın neşterini yer. Son günlerde özellikle çocuklarda sıklıkla görülen gribal enfeksiyonlara karşı balık tüketimi daha da artırılmalı. Balık, tam anlamıyla doğal bir antibiyotik etkiye sahip" dedi.
Balık yemenin soğuk algınlığı enfeksiyonuna bağlı hastalıklara karşı büyük bir direnç sağladığına işaret eden Kolan Hastaneleri Beylikdüzü Şubesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atilla Yılmaz, "İstanbul bu hafta yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkisine girdi. Hastanemize özellikle çocuklarda gribal enfeksiyon şikayetiyle gelenlerin sayısı oldukça arttı. Onlara bol sebze ve meyve tüketiminin yanı sıra, içerdiği Omega 3 yağı ve fosfor sayesinde en doğal antibiyotik etkiye sahip olan balığı
tüketmelerini öneriyoruz" dedi.
Genç, yaşlı, çocuk herkesin haftada en az üç kez balık yemesinin solunum enfeksiyonlarına karşı alınacak antibiyotiklerden daha etkili doğal bir çözüm olacağını ifade eden Yılmaz, "Bu havalarda beslenmesine dikkat etmeyen, özellikle sebze ve meyveler ile balık tüketimine özen göstermeyenler hastalıklara karşı daha dirençsiz olacaktır" diye konuştu.

ÇOCUKLARDA GRİBAL ENFEKSİYONLARA DİKKAT
Balıkçı Kenan'ın Gürpınar'daki Alabalık Tesisleri'nde balık tezgahının başında balık türleri ve mevsimsel olarak tüketim öncelikleri hakkında da bilgi veren Op. Dr. Atilla Yılmaz, balık almaya gelen vatandaşlarla sohbet ederek, çocuklara bol bol yedirilmesi önerisinde bulundu. Özellikle kış aylarında solunum enfeksiyonlarına bağlı salgın hastalık riskinin çok fazla olduğuna dikkati çeken Başhekim Yılmaz, soğuk algınlıkları ve salgınlardan ileri gelen gribal enfeksiyonların semptomatik tedavisinde
antibiyotik ilaçlarla tedavi yöntemine başvururuz. Ancak hastalığa karşı tedbir alıp hiç yakalanmamış olmak herkesin istediği bir durum. Bu yüzden herkes balık yiyecek ki, doktorun neşterini yemesin" dedi.
"Kış aylarında beslenmenin başında meyve, sebze ile balık gelmelidir" diyen Op. Dr. Atilla Yılmaz, "Bu mevsimde özellikle çipura, mezgit, hamsi ve kalkan tüketilebilir. Balığı da mevsimine göre yemenin ayrı bir yararı olacaktır. Çünkü mevsiminde yenen balık içerdiği yağ ve fosfor oranı ile tüketen kişiye daha da yararlı olacaktır. Bunun yanı sıra özellikle çocuklar için kılçıksız balık türleri yedirilmesi, çocukların o balığı daha çok severek yemesini sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
Balıkçı Kenan Tesisleri'nin sahibi Kenan Balcı ise, bu hafta İstanbul'u ve Marmara'yı etkisi altına alan kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle balıkçıların avlanamadığını, bu yüzden balık fiyatlarında küçük bir artış yaşandığını belirterek, "Umuyorum ki önümüzdeki hafta havaların düzelmesi, özellikle denizlerdeki rüzgarın dinmesiyle balıkçılarımız rahatlıkla avlanacak ve balık türlerinde düşüş olacak" dedi.
"Balık fakir gıdası değil, fikir gıdasıdır" diyen Balcı, "Bu soğukta en iyi fikir balık yemek olacaktır. Özellikle çocuklarımıza bol bol balık yedirelim. Hem zihinlerinin gelişmesini hem de hastalıklara karşı dirençli olmalarını sağlamış olacağız" diye konuştu.

Bakmadan Geçme