Aziz Kurtoğlu:''fizibilite çalışmamızı tamamladık''

Süt Toplama Ve Süt İşletme Merkezleri Pütürge Ve Doğanyol İlçelerine Kuracağız

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde yapacakları süt toplama merkezi ve süt işleme tesisi ile ilgili fizibilite çalışmamızı tamamladıklarını söyledi.
Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde Kuracakları Süt Toplama merkezi ve süt işleme tesislerinin fizibilite çalışmaları ile ilgili ilçedeki yerel yöneticilere sunum yaptıklarını ifade eden Kurtoğlu, “Pütürge ve Doğanyol ile ilgili yaptığımız çalışmada 4 bin 500 tane sağmal ineğimiz var. Biz üretici birliği olarak belediye başkanımız olsun, kaymakam olsun ziraat odası başkanı olsun Pütürge ve Doğanyol ile ilgili üreticilerle ilgili oranın ürünleri olan has peyniri çökeleği yağını bir Pütürge veya bir Doğanyol markası olarak üretilen sütü işleyerek pazarlanırsa oradaki üreteciler daha rant table bu hayvancılığı yapacaklar” ifadelerini kullandı.
İşletmelerin şuan da 1 ile 3 baş arasında olduğunu kaydeden başkan Kurtoğlu, “Toplama merkezleri kurulduğu zaman o işletmeler yüzde yüz bir artışla 4 bin 500 hayvanı 9 bine çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sayıya ulaştığımız zaman tarım bakanlığının kısa dönemde 3 milyon TL destek girişi olacak. Süt toplama organizasyonu yapıldıktan sonra da kısa dönemde 6 milyon sadece süt ile ilgili uzun vadede ise ilçelerimize 18 milyon TL süt parası girişi olacak. Bütün ilçelerimiz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Belediye başkanlarımız ziraat odalarını ziyaret ediyoruz. Malatya ile ilgili süt toplama merkezi ile ilgili bütün projelerimiz birlik olarak hazırlıyoruz. Projelerin uygulana bilirliği ile ilgili yerel yönetimlerde ve halk arasında bir anket çalışması başlattık. Üreticilerin isteğine göre ve onları da bu işe katarak hep birlikte ulusal ve yerel firmalara ürünlerimizi pazarlamayı düşünüyoruz. Malatya üretilen sütlerin muhakkak pazarlanması gerekiyor. İlçelerdeki göçün önlenmesi için bu tarz projelerin hayata geçirilmesi gerekir” şeklinde konuştu

Bakmadan Geçme