Bu Olay Çok Su Götürür

Malatya'da gittiği arkadaşının kına gecesinde başına

isabet eden tek kurşunla ölen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ı öldürmekten yargılanırken 5 yıllık tutukluluk süresinin dolması sebebiyle tahliye edilen sanık Osman Ulu'nun bugün yapılan duruşmasında dava 24 Ocak 2011 tarihine ertelendi. Katil zanlısı tutuksuz yargılanmaya devam edecek.
Malatya'nın Battalgazi ilçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 tarihinde bir bahçede yapılan kına gecesi töreninde, ateşlenen silahtan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal hayatını kaybetmişti. Katil zanlısı olarak 5 yıldan beri yargılanırken 5 yıllık tutukluluk süresini dolması nedeniyle cezaevinden tahliye edilen katil zanlısı Osman Ulu, tahliyesinden 6 gün sonra bu kez 2. Ağrı Ceza Mahkemesi'nin karşısına tutuksuz olarak çıktı. Sanık
Osman Ulu'ya verilen 16 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay Ceza Kurulu'nca bozularak sanığa üst sınırdan ceza verilmesine karar verilmişti.
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Osman Ulu, avukatı Tuncay Demir ile Kartal ailesinin avukatları Av. Faik Demez, Av. Doğan Karaoğlan, Av. Feridun Diyarbakırlı katıldılar. Begüm Kartal'ın anne ve babası rahatsızlığından dolayı duruşmaya gelmediler. Mahkeme başkanı Orhan Erdim, sanık Osman Ulu'nun diğer avukatı Ali Yıldırım'ın müdafilikten çekildiğine dair dilekçe verdiğini belirtti. Yargıtay Ceza Kurulu'nun Sanık Osman Ulu'ya verilen 16 yıl 8 ay hapis cezasını bozma ilamı
okunarak, genel kurul kararında cezanın üst sınırdan verilmesinin istendiği kaydedildi.
Sanık avukatı Tuncay Demir, 'Biz Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun bozma ilamını doğru
bulmuyoruz, takdiri mahkemeye bırakıyoruz' dedi. Sanık Osman Ulu ise, 'Verilen cezayı tanımıyorum. 5 yıl geçmesine rağmen masum olduğumu kanıtlayamadım. Ceza Genel Kurulu'nun kararını kabul etmiyorum, doğru değildir' dedi.
Kartal ailesinin avukatları ise 'Ceza Genel Kurulu'nun bozma ilamına bir diyeceğimiz yoktur' dediler.
Kartal ailesinin avukatı Faik Demez, esas hakkındaki savunmasında, 'Yargıtay
Ceza Genel Kurulu'nun bozma ilamı doğrultusunda Mahkemenizin hüküm kurmasını, hükümle birlikte sanığın yeniden tutuklanmasını talep ediyoruz' dedi. Av. Feridun Diyarbakırlı'da esas hakkındaki savunmasında, 'Verilen adli kontrol kararının yeterli olmayacağı düşüncesindeyiz, Ceza Genel Kurulu kararı ile aslında bir hükümlülüğün başlangıcı söz konusudur, bu nedenle sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz' dedi. Av. Doğan Karaoğlan'da, 'Sanığın atılı suçtan cezalandırılmasına ve tutuklanmasına karar verilmesini
talep ediyoruz, ayrıca Cezanın miktarı gözetildiğinde, adli kontrol kararı ile orantılı olması gerekir. Kanaatimizce; sanığın yeniden tutuklanması mümkündür ve gereklidir. Bu olmadığı takdirde her gün karakola imza vermesi şeklinde adli kontrol kararının uygulanmasını talep ediyoruz' diye konuştu.
Cumhuriyet Savcısı Faruk Ceyhan'da, kovuşturmanın genişletilmesi talebi bulunmadığını bildirerek, esas hakkındaki mütalaasında, Osman Ulu'nun kasıt altında bir insanın ölümüne neden olmaktan cezalandırılmasını ve muhtemel verilmesi gereken ceza miktarı da nazara alınarak, tutuklanmasına karar verilmesini talep etti.
Sanık Avukatı Tuncay Demir, 'Siz mütalaaya iştirak etmiyoruz. Esas hakkındaki savunmamızı hazırlamak üzere süre istiyoruz. Tutuklama talebini de kabul etmiyoruz' dedi.
Sanık Osman Ulu'da 'Esas hakkındaki savunmamı hazırlamak üzere süre istiyorum' dedi.
Mahkeme heyeti sanık ve avukatına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak üzere istedikleri sürenin verilmesine karar vererek duruşmayı 24 Ocak 2011 tarihine erteledi.
Duruşma sonramsında Adliyeden çıkan Kartal ailesinin yakınları soruları yanıtsız bıraktı.
Kartal ailesinin avukatı Av. Faik Demez, 'Yasa neyi gerektiriyorsa, mahkeme onu uyguladı. Sanık ve vekili savunma için süre istediler. 24 Ocak'ta yargılama sonlanır diye bekliyoruz. Mahkeme yasa neyi gerektiriyorsa onu yapacak.
Katil zanlısı Osman Ulu'nu avukatı Tuncay Demir ise soruları yanıtsız bıraktı.
Kartal ailesinin avukatı Ferudun Diyarbakırlı, 'Ceza genel kurulu kararı var. Sanık ve sanık vekili savunma için süre istediklerinden dolayı duruşma 24 Ocak'a ertelendi. Yargıtay ceza Genel kurul kararı olduğu için ceza üst sınırdan verilecek' dedi.
Adliye önünde bulunan sanık Osman Ulu'nu amcası ve aynı zamanda davada delilleri karartmaktan yargılanan Yaşar Ulu, işlemedikleri bir cinayetin üzerlerine yıkıldığını iddia ederek, ' Bana suç delillerini karattın. Suç delilimi var ki karatayım. Olayın yapıldığı bahçe benim, Osman orayı bilmez. Osman neden böyle bir cinayet işlesin. Neden yapsın. Ailesini nasıl ziyaret edelim, mahkeme bizi dinlemiyor ki, ailesi bizi dinlesin. Bir trafik kazasında bilme keşif yapılıyor, ama bu davada keşif yapılmadı. Osman
geri gidip yatacak, dışarıda ne yapsın. Ama bunun hesabını nasıl verecekler. Ahirette, hiç kimsenin hakkı kimsenin hakkı kalmaz. Düğüne 600 kişi katılmış, 30 kişinin ifadesi alınmış. 14 kişi barut kokusu aldım diyor. Barut kokusu 5 metreden mi gelir, yoksa 175 metreden mi gelir' dedi.
Öte yandan, sanık Osman Ulu ise adliye binasından gizlice çıkartılarak, banının görüntü almasından kaçtı.

Bakmadan Geçme