Ak Parti Malatya Çiftçimizin Hep Yanında Olmuştur

Ak Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci Malatya Life dergisi, malatyagundem.com haber portalını ziyaret ederek imtiyaz sahibi Caner Mostur ile görüştü.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, Ak Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili  Bülent Tüfenkci’den Malatya Life dergisi, malatyagundem.com haber portalına ziyaret.

Ak Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili  Bülent Tüfenkci  Malatya Life dergisi, malatyagundem.com haber portalını ziyaret ederek imtiyaz sahibi Caner Mostur ile görüştü.

Millet vekili Tufenkci  ziyaretinde kuru kayısı ve lisanslı depoculuk ile ilgili de yaşanan son gelişmelerden bahsederek, pazartesi günü kayısı alımına başlayacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi ile, Malatya kayısısının daha da değer kazanacağını belirtti.

Ak Parti Malatya Çiftçimizin Hep Yanında Olmuştur

Tüfenkci;  Malatya için, kayısımız olmazsa olmazlardan ve Malatya ekonomisi için önemli  gelir kaynaklarından bir tanesi, dolayısıyla önemli ihracat kalemlerinden de birisi kayısımızın hak ettiği yere gelmesi için gösterdiğimiz çaba Malatya hemşerilerimize karşı boynumuzun borcudur dedi.Malatya’nın kayısıya Ak Parti döneminde gerçekten çok önemli sahiplenişlerin olduğunu söyleyen Milletvekili  Tüfenkci,  örneğin  Malatya’da  bir don olayı  yaşadığımızda Cumhurbaşkanımız  eski parayla  90 trilyon Malatya’ya  göndermişti , daha sonraki  don da 30 trilyon gönderdi. Ak Parti Malatya çiftçimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hep yanında oldu.

İlk Adımları Bakanlığımız Döneminde Atmıştık

Tüfenkci; Özellikle kalıcı ve fiyat istikrarını sağlama noktasından adım atılması gerekiyordu. Kayısını  lisanslı depoda  prosedüründe  yer alması  noktasında  biz bakan olduktan sonra gerekli düzenlemeleri  yaptık, sonrasında  girişimler yapıldı. Kalkınma Bakanımızın destek vermesiyle beraber Malatya’da  ticaret borsası üzerinden bir lisanslı depo yapılması kararı verildi. Ama bu sure  epeyce bir uzadı. Özellikle o dönemki ticaret borsası yönetiminin bu noktadaki gelir azlığı veya yavaş hareket etmesi süreci uzattı, hatta iptal noktasına gidiyordu.Yeni ticaret borsası  başkanımız  Ramazan  Özcan Bey göreve geldikten sonra, bizimle irtibata geçmesiyle bu işi hızlandırdık tekrardan o paranın iptal edilmemesi sağladı. Ama ticaret borsamızın tek başına yapma ve para koyma gücü yoktu bizde TOBB  TMO’nun ortak olduğu LİDAŞ firmasını ortak ettik onlar sağ olsunlar zarar edeceklerini bile bile gelip ellerini taşın altına koyarak lisanslı deponun hayata geçmesini sağladılar. Kendilerine de teşekkür ediyoruz.

Lisanslı Depo Çiftçimize de, Kayısımıza da Bir Çok Değer Katacak

Lisanslı depo çiftçimize de, kayısımıza da bir çok değer katacak. Hatırlarsanız  2-3 sene önce insanlarımız Malatya çiftçisi ve Malatya Kamuoyu TMO  fındıkta ve incirde olduğu gibi alım yapsın diyorlardı. Biz o zaman da ifade etmiştik, Lisanslı depolar bitmeden TMO’nun alım yapması mümkün değil diye ama artık önümüzde hiç bir engel kalmadı ve artık kayısımızı TMO'da satın alacak.

Dünya Da Hiçbir Ürünün Sahibi Siyasetçi Değildir

 Bazen doğruları söyleyince eleştirenler çok oluyor. Ben bazen tahrik etmek için kayısının sahibi yok dediğimde insanlar zannediyorlar ki kayısının sahibi siyasetçi, milletvekili,  il başkanı, belediye başkanı oysa dünya da hiçbir ürünün sahibi siyasetçi değildir dedi.  Bu nokta da lisanslı depo alelade bir depo değil oraya çiftçi ürününü koyduğunda kira parasını devlet veriyor. Nakliyesinin ton başına 25 lirasını devlet karşılıyor. Laboratuvar da tasniflendirilirken  laborant ücretini devlet karşılıyor siz o lisanslı depoya koyduğunuz ürünle bankadan kredi çektiğinizde teminat gösterebiliyorsunuz. Ayrıca o kredi  faizlerini de  cari faizden çok düşük esnafa verilen kredi miktarlarındaki faizler gibi hatta %75’e kadar  faizsiz kredi kullanma imkanı da var. Tabi çalınma,riskini de ortadan kaldırmış oluyorsun  ve fiziki olarak kayısıyı oradan oraya taşıma zahmetinden de kurtuluyorsun. Çiftçimiz sadece sertifikanı götürdüğünde  tüccara, alıcılara  veya yatırımcıya o sertifika üzerinden alım satımlar elektronik ortamda  oluyor  dedi.

Milletvekili Bülent Tüfenkci ; İnşallah bu pazartesi de TMO’ya genel müdürümüz sayın Ahmet Gürdal   Malatya da olacak, onunla beraber hem alım fiyatlarını açıklayacağız hem de TMO olarak ürün alımlarını başlatmış olacağız. Böylelikle fiyatların TMO’nun alım fiyatından altına düşmesine kayısıda müsaade etmemiş olacağız ve kayısı üreticilerimizin birtakım insanlar elinde oyuncak olmasını da önlemiş olacağız. Malatya için hayırlı uğurlu olsun gerçekten Malatya kayısısı için bundan sonra yeni bir dönem açılıyor inşallah Büyükşehir Belediyemizin yaptığı lisanslı depoda da faaliyete geçtiğinde Malatya’ya fevkalade yetecek bir depo alanına da Malatya çiftçisi sahip olmuş olacak, bu Malatya’nın bundan sonraki dönemleri için özellikle kayısının depolama ve pazarlama noktasındaki sıkıntıları da giderme noktasında önemli bir parametre olacak  ben tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun dedi.

Ak partimizin eseri demek en doğrusu olacaktır

Milletvekili Tüfenkci; maksatlarının üzüm yemek olduğunu söyleyerek amacımız  bağcıyı dövmek değil önemli olan Malatya’mıza bir eser kazandırmak bu nokta da bu eser Ak partinin bir eseri  Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ak parti hükümetinin Ak parti kadrolarının bir hizmeti  bu nokta da bizler bu vesileden birisiyiz, diğer arkadaşlarımız da sadece bu vesilelerden birisi dolayısıyla bu eserlerin ve hizmetlerin  yapılması  benim veya bir başkasının eseri demek yerine Ak partimizin eseri demek en doğrusu olacaktır dedi.

" Malatya'mızda kuru kayısı ticaretinin gelişmesi ve hak ettiği yere gelmesi için büyük öneme sahip olan ve geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan Lisanslı Depomuz da faaliyet belgesini aldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malatya'mıza ve hemşerilerimize hayırlı olsun" dedi.

Bakmadan Geçme