'Adnan Oktar Karikatürü' Hayatını Kararttı

Adnan Oktar'ı Tasvir Eden Karikatürleri Sebebiyle 20 Gün Cezaevinde Yatan Ve 2 Bin Tl Tazminat Ödeyen Mehmet Düzenli, Eğitmenlik Yapmak İstediğini, Ancak Aldığı Ceza Nedeniyle Halk Eğitim Merkezinden Eğitmenlik Sertifikası Alamadığını Belirtti.

Adnan Oktar’ı tasvir eden karikatürleri sebebiyle 20 gün cezaevinde yatan ve 2 bin TL tazminat ödeyen Mehmet Düzenli, eğitmenlik yapmak istediğini, ancak aldığı ceza nedeniyle halk eğitim merkezinden eğitmenlik sertifikası alamadığını belirtti.
41 yaşındaki karikatürist Mehmet Düzenli, 13 yaşından bu yana çizim yaptığını, yurt dışında 4 yıl karikatür eğitimi aldığını ifade etti. Televizyonda izlediği Adnan Oktar’la ilgili karikatürler çizerek sosyal medya hesabında paylaştığını anlatan Düzenli, çizimleri nedeniyle Oktar’ın aleyhinde 5 kez dava açtığını dile getirdi. Antalya Serik 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nin bir davada kendisine hakaretten 3 ay 3 gün hapis cezası verdiğini aktaran Düzenli, bu ceza nedeniyle 20 gün cezaevinde kaldığını bildirdi. Düzenli, "Ben yurt dışında da eğitim almış ve Kanada’da bile tanınan bir sanatçıyım. Karikatür sanatına bir hayli emek verdim. 27 kişisel sergi açtım. Türkiye’nin ilk ahşap karikatür sanatçısıyım. Resmi kanallarla kurs açma başvurusunda bulundum. Ama bana karikatürden sabıkam olduğu için kurs açamayacağım söylendi. Ben bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum. 2014 yılında cezaevinde yattığım için bu söyleniyor. Bununla ilgili internetten araştırma yaptığımda internet sitelerinde Adnan Oktar’ın ’deli raporu’ olduğu yayınlandı. Ben savcılığa bu raporla benim cezaevine girdiğim tarihin karşılaştırılmasını istediğime dair dilekçe verdim. Ama dilekçemden bir sonuç çıkmadı. Ben Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

Bakmadan Geçme