130 TL Ödedi, Ailesine 120 Bin TL Bıraktı

Ayağını çapa motoruna kaptırıp ölen çiftçinin ailesine tazminat ödendi. 2092 sayılı Ayvalı Tarım Kredi Kooperatifi'nce 130 TL prim karşılığında kendisine ortak kaza sigortası yapan Hasan Tekin, vefatının ardından ailesine sigorta kapsamında 120 bin TL ödenmesini sağladı.


Malatya’nın Darende ilçesi Ayvalı kasabasında ikamet eden kooperatifin 1346 No'lu ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Tekin geçirdiği iş kazasında hayatını kaybedince, hayattayken 130 TL prim karşılığında yaptırdığı ortak kaza sigortası ile varisleri eşi Döne Tekin ve çocuklarına 120 bin TL’lik tazminat bıraktı.
2091 sayılı kanun gereği sigorta piriminin verilmesi için Darende Tarım Kredi Kooperatifi'nde yapılan toplantıya; Malatya Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fetullah Özkan, Darende Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Yardımcısı Cengiz Aslan, Ayvalı Tarım Kredi Kooperatifi Yetkili Memuru İbrahim Özdemir ve Darende Tarım Kredi Kooperatifi personelleriyle vefat eden ortağın varisleri katıldı. Fetullah Özkan yaptığı konuşmada, Tarım Kredi Kooperatiflerinin ortakları kadar ailelerini de düşündüğünü ve bu tazminatın öleni geri getirmeyecek olsa da ailesini maddi olarak bir nebze de olsa rahatlatacağını söyledi.

Bakmadan Geçme